Fakta om «eksamensturen» vår
Deltakere: Håvard, Frøy og Ask
Matlaging: Når det gjelder mat, så bør man ha energirik mat. Her er oppskriften på Sigrid Henjums bjørne-brød:
- 500 g smør
- 500 g brunt sukker
- 500 g mørk sirup
Smeltes sammen i kjele og avkjøles. Ha i det tørre:
- 500 g havregryn
- 450 g hvetemel
- 2 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 1,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 1 dl solsikkekjerner
- 200 gram rosiner
- 100 g aprikoser
- 100 g valnøtter
- 2 egg som blandes inn til slutt
Hell røra i langpanne med bakepapir. Stek på 150 grader i 30 min. Før kaka blir kald deles den i biter.
Vi brukte bjørnebrød som snacks når vi trengte påfyll. Vi hadde også lagd frokostblanding i porsjonsposer, som var laget av: havregryn, tørrmelk, aprikoser og rosiner. Når vi skulle spise det helte vi bare oppi varmt vann, så kunne vi spise det.
Været: Det var stort sett fint vær, men det var litt vind, men ellers var det nesten bare sol og -10°.
Etapper
- Dag 1: Finnbølsætra – Hersjømyrin, 11 km.
- Dag 2: Hersjømyrin – Storkvelvbu, 10 km.
- Dag 3: Storkvelvbu – Helvete, 15 km.
Terreng: Vidde, høyfjell, stigning, bratt nedkjøring og litt skog. Her kan dere se kart og høydeprofil:
Hilsen Ask.