Fakta om «eksamensturen» vår

Deltakere: Håvard, Frøy og Ask

Matlaging: Når det gjelder mat, så bør man ha energirik mat. Her er oppskriften på Sigrid Henjums bjørne-brød:

  • 500 g smør
  • 500 g brunt sukker
  • 500 g mørk sirup

Smeltes sammen i kjele og avkjøles. Ha i det tørre:

  • 500 g havregryn
  • 450 g hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 200 gram rosiner
  • 100 g aprikoser
  • 100 g valnøtter
  • 2 egg som blandes inn til slutt

Hell røra i langpanne med bakepapir. Stek på 150 grader i 30 min. Før kaka blir kald deles den i biter.

Vi brukte bjørnebrød som snacks når vi trengte påfyll. Vi hadde også lagd frokostblanding i porsjonsposer, som var laget av: havregryn, tørrmelk, aprikoser og rosiner. Når vi skulle spise det helte vi bare oppi varmt vann, så kunne vi spise det.

Været: Det var stort sett fint vær, men det var litt vind, men ellers var det nesten bare sol og -10°.

Etapper

Terreng: Vidde, høyfjell, stigning, bratt nedkjøring og litt skog. Her kan dere se kart og høydeprofil: 

Hilsen Ask.